Vicepremierul Olga Cebotari a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Suediei, Anna Lyberg

  • 26 Noiembrie 2020 17:30
Vicepremierul Olga Cebotari a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Suediei, Anna Lyberg

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Olga Cebotari, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Potrivit sursei citate, Interlocutoarele au purtat discuții pe marginea unui spectru de subiecte ce vizează problematica transnistreană, inclusiv pe temele ce figurează în așa-numitul pachet Berlin+, problemele actuale de pe agenda dialogului Chișinău-Tiraspol și prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul politicilor de reintegrare a țării.

De asemenea, s-a abordat viitoarea declarație pe dimensiunea transnistreană ce urmează a fi aprobată în prima decadă a lunii decembrie curent, la reuniunea Consiliului de Miniștri ai OSCE de la Tirana, precum și prioritățile Președinției în Exercițiu la OSCE, care în anul 2021 va fi preluată de către Suedia.

A fost exprimată deplina deschidere și existența voinței plenare întru continuarea dialogului prodigios și aprofundarea acestuia în varii domenii de interes reciproc.

Profitând de ocazie, viceprim-ministrul a mulțumit părții suedeze pentru asistența constant acordată Republicii Moldova în diverse sfere, apreciind rolul important al Suediei în implementarea proiectelor de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului și de sprijinire a procesului de reglementare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău