Vicepremierul Oleg Serebrian efectuează o vizită de lucru la București pentru a prezenta situația din regiunea transnistreană

  • 28 Februarie 09:35
Vicepremierul Oleg Serebrian efectuează o vizită de lucru la București pentru a prezenta situația din regiunea transnistreană

Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, efectuează o vizită de lucru la București, unde va avea mai multe întrevederi în cadrul cărora va fi prezentată situația din regiunea transnistreană, transmite Radio Chișinău.

Vizita are loc în perioada 28-29 februarie, a informat Guvernul Republicii Moldova.

Pentru astăzi, ora 10:00, Oleg Serebrian are programată o întrevedere cu Luminița Odobescu, ministra afacerilor externe a României.

Pe parcursul zilei de azi Oleg Serebrian va mai avea o prezentare a situației din regiunea transnistreană în fața șefilor misiunilor diplomatice acreditați în Republica Moldova, eveniment găzduit de Institutul Diplomatic Român, precum și întrevederi cu o serie de oficiali români, inclusiv cu secretarul de Stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Tot azi, Oleg Serebrian va avea un interviu la Euronews despre evenimentele din raioanele de est ale țării și procesul de reintegrare.

 Mâine, 29 februarie, vicepremierul Serebrian va fi primit la Palatul Parlamentului de către Nicolae Ciucă, președintele Senatului României.

De asemenea, vor avea loc întrevederi separate cu deputatul Titus Corlățean, președintele comisiei pentru politică externă a legislativului României și cu senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a camerei superioare a legislativului României.

Tot mâine Oleg Serebrian va avea o întrevedere la Palatul Cotroceni cu Gabriel Bologan, consilierul pentru politică externă al Președintelui României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău