Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit cu președintele Consiliului de administrație al companiei „Naftogaz"

  • 22 Octombrie 2021 09:08
Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit cu președintele Consiliului de administrație al companiei „Naftogaz

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a demarat programul de două zile din capitala Ucrainei cu o întrevedere cu Yuriy Vitrenko, președintele Consiliului de administrație al companiei ucrainene Naftogaz, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Discuțiile au avut loc în contextul cooperării bilaterale existente între țările noastre, subiectul principal fiind consolidarea interacțiunii în domeniul energetic în vederea diversificării surselor de aprovizionare a Republicii Moldova cu gaze naturale și, respectiv, sporirii securității statului nostru în acest sector, scrie sursa citată.

„Având în vedere criza energetică fără precedent cu care se confruntă în acest moment mai multe țări europene, am convenit cu partea ucraineană să creăm un grup de lucru care va permite preluarea expertizei Ucrainei privind importul de gaze", a spus șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu.

Oficialii au abordat soluțiile tehnice pe care pot fi implementate în cooperare cu autoritățile din Ucraina, în scopul furnizării neîntrerupte a gazelor naturale în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău