Vicepremierul Nicu Popescu după întrevederea cu Ihor Yaremenko: „Ne-am propus să întărim relațiile între oamenii de afaceri din ambele țări și să creștem numărul de turiști”

  • 22 Octombrie 2021 18:49
Vicepremierul Nicu Popescu după întrevederea cu Ihor Yaremenko: „Ne-am propus să întărim relațiile între oamenii de afaceri din ambele țări și să creștem numărul de turiști”

În cadrul vizitei în Ucraina, ministrul Nicu Popescu a discutat despre modalitățile de dinamizare a contactelor bilaterale în domeniile comercial-economic, energetic, transport, infrastructură și pe dimensiunea umanitară, în cadrul întrevederii cu Ihor Yaremenko, viceministru pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, vicepreședintele părții ucrainene a Comisiei interguvernamentale de colaborare comercial-economică, potrivit unui comunicat al MAEIE.

Interlocutorii au remarcat importanța activizării dialogului sectorial, o serie de întâlniri ale grupurilor de lucru moldo-ucrainene fiind programate pentru perioada imediat următoare. În context, grupul de lucru privind construcția podului Cosăuți – Yampil se va reuni în prima jumătate a lunii noiembrie pentru a avansa acest proiect strategic.

De asemenea, oficialii au agreat efectuarea unei vizite comune în viitorul apropiat la Complexului Hidroenergetic Nistrean.

„Am pledat pentru organizarea în curând și a ședinței ordinare a Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Ne-am propus să întărim relațiile între oamenii de afaceri din ambele țări și să creștem numărul de turiști” – a declarat ministru Nicu Popescu.

Totodată, în marja întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii privind evoluțiile ce vizează securitatea regională, fiind reiterat sprijinul reciproc al suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și Ucrainei în hotarele recunoscute la nivel internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău