Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul general al OSCE

  • 02 Martie 2022 13:36
Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu  secretarul general al OSCE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Helga Maria Schmid, aflată într-o vizită în Republica Moldova.

„Am efectuat un schimb de opinii privind evoluțiile regionale în contextul agravării situației de securitate urmare a activităților cu caracter militar împotriva Ucrainei. Un subiect aparte al discuției l-a constituit subiectul gestionării fluxului de refugiați din țara vecină și procesul de evacuare a misiunii civile a OSCE de monitorizare în Ucraina”, a comunicat Nicu Poescu. 

Secretarul general al OSCE a adus mulțumiri autorităților Republicii Moldova pentru asistența plenară acordată în procesul de evacuare a Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE de pe teritoriul Ucrainei, precum și pentru acomodarea temporară pe teritoriul țării noastre a circa 300 de membri ai Misiunii respective și membrilor familiilor acestora.

Menționăm că secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Helga Maria Schmid, a avut o întrevedere ieri seara și cu președinta Maia Sandu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău