Vicepremierul Mihai Popșoi a avut întrevederi bilaterale cu omologii săi din Egipt și Slovacia

  • 01 Martie 18:30
Vicepremierul Mihai Popșoi a avut întrevederi bilaterale cu omologii săi din Egipt și Slovacia

Aflat în Turcia, unde vicepremierul Mihai Popșoi participă la Forumul Diplomatic din Antalya, oficialul moldovean a avut întrevederi cu omologii săi din Egipt și Slovacia.

Cu ministrul Afacerilor Externe din Egipt, Sameh Hassan Shoukry, ministrul Popșoi a trecut în revistă progresele înregistrate în relațiile de colaborare moldo - egiptene.

„Am reiterat interesul țării noastre de a deschide o ambasadă la Cairo. Am mulțumit părții egiptene pentru asistența acordată în procesul de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova din Fâșia Gaza.” – a declarat oficialul moldovean.

Despre avansarea cooperării bilaterale și asistența oferită Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, vicepremierul Popșoi a discutat cu ministrul afacerilor externe și europene din Slovacia, Juraj Blanár.

„Am acceptat invitația de a efectua o vizită de lucru în Slovacia, în perioada următoare. Am menționat că, asistența de dezvoltare, oferită prin intermediul SlovakAid pentru proiecte din domeniul energiei au rezultate tangibile pentru cetățenii țării noastre.” – a spus ministrul Popșoi.

Mâine, în cea de-a doua zi a Forumului, șeful diplomației Republicii Moldova va avea discuții cu miniștrii de externe din Ungaria, Muntenegru, Serbia, Luxemburg, Elveția, Azerbaidjan, Kazahstan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău