Viceministrul Apărării al Ucrainei, Igor Pavlovski, într-o o vizită de lucru în Moldova

  • 13 Februarie 2019 08:36
Viceministrul Apărării al Ucrainei, Igor Pavlovski, într-o o vizită de lucru în Moldova

O delegație a ministerului ucrainean al Apărării, condusă de viceministrul Igor Pavlovski, s-a aflat înt-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 11-12 februarie curent.

El s-a întâlnit cu oficiali ai Ministerului Apărării - secretarul general de stat Radu Burduja, secretarul de stat Vladimir Iliev și comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Igor Cutie, cu care a discutat subiecte de interes comun, printre care stadiul actual al cooperării bilaterale pe segmentul militar.

De asemenea, părțile au discutat despre situația din regiunea transnistreană, problemele de securitate cu care se confruntă Europa de Est, precum și reforma în domeniul apărării din cele două țări, cu accent pe profesionalizarea armatei, instruirea efec tivului de militari și participarea împreună la exerciții bilaterale și multinaționale.

Oficialii au convenit asupra intensificării colaborării dintre instituțiile de apărare ale Republicii Moldova și Ucrainei prin programe și proiecte comune, inclusiv în domeniul industriei de apărare, care să contribuie la modernizarea ambelor armate.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău