Vezi ce avere are fiecare candidat la primăria Chișinăului

  • 20 Mai 2015 19:08
Vezi ce avere are fiecare candidat la primăria Chișinăului

Unii candidați la funcția de primar al municipiului Chișinău au venituri anuale de milioane de lei, în timp ce alții obțin câte o mie de lei pe lună, potrivit declarațiilor de venit publicate.

Candidatul cu cele mai mari venituri este cel al Partidului Comuniștilor Vasili Chirtoca. Acesta deține împreună cu soția sa acțiuni în șapte companii, cinci terenuri și două automobile, inclusiv unul de lux, de marca Jaguar, estimate la 1,5 milioane de lei. Vasili Chirtoca este președintele companiei importatoare de automobile DAAC-Hermes. În anii 2013-2014, acesta a obținut din salarii și pensie peste 1,1 milioane de lei. În același timp, el a obținut aproape 23 de milioane de lei din înstrăinarea sau deținerea valorilor mobiliare și a cotei-părți în capitalul social al societăților comerciale.

Candidatul Partidului Patrioții Moldovei Natalia Tomacu, a înregistrat venituri de aproximativ două milioane de lei în ultimii doi ani. Ea mai deține împreună cu soțul acțiuni la trei companii, un apartament, un spațiu comercial și  un teren agricol de zece hectare.

Candidatul Blocului Platforma Popular-Europeană Oazu Nantoi a obținut din salarii și pensie aproximativ 450.000 de lei în ultimii doi ani.

Aproximativ aceleași venituri le-a înregistrat și candidatul formațiunii politice Partidul Nostru, Ilian Cașu. Împreună cu soția el deține un apartament și un automobil.

În anul 2013, împreună cu soțul, candidatul Partidului Democrat Monica Babuc a înregistrat venituri de aproape 350.000 de lei.

Candidatul Partidului Liberal Democrat Serafim Urechean a obținut venituri de aproximativ 325.000 de lei, la fel ca  Timotei Țurcanu, care candidează din partea Partidului Național Liberal.

Actualul primar și candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă, precum și candidatul Partidului Casa Noastră Moldova Grigore Petrenco au înregistrat venituri de câte 300.000 de lei în ultimii doi ani.

Mihai Cârlig, care candidează din partea Partidului Popular a indicat venituri de peste 100.000 de mii de lei din salariul de pretor și 150.000 din vânzarea unui automobil.

Candidatul socialiștilor Zinaida Greceanîi a declarat venituri în anul 2013 de aproximativ 265.000 de lei. Zinaida Greceanîi este singurul candidat care a declarat și datorii. Ea a contractat un credit de aproximativ 560.000 de lei în anul 2007.

Candidatul Mișcării Ravnopravie Valeri Klimenko, a declarat venituri de aproape 200.000 de lei

Alți trei candidați au declarat venituri mult mai mici în ultimii doi ani: candidatul Partidului Renaștere Elizaveta Moscaliciuc a declarat 63.000 de lei, cel al Partidului Democrația Acasă – Oleg Brega – aproximativ 60.000 de lei, iar candidatul Partidului Legii și Dreptății Marcel Darie – mai puțin de 40.000.

Cu excepția lui Oleg Brega, toți candidații au declarat că dețin împreună cu familiile lor case sau apartamente, unii dețin loturi de teren sau acțiuni în companii. Deocamdată nu au fost publicată declarația de venit a candidatului Partidului Verde Ecologist Anatol Prohnițchi și a candidatului Blocului electoral ”Lista Poporului”, Igor Căldare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău