Veteranii sunt chemați sâmbătă la o adunare generală în PMAN

  • 07 Februarie 12:15
 Veteranii sunt chemați sâmbătă la o adunare generală în PMAN

Un grup de veterani din Republica Moldova cheamă veteranii tuturor războaielor ca să participe sâmbătă, 8 februarie, la o adunare generală, în cadrul căreia se fie creată o uniune a veteranilor din Republica Moldova. Într-o conferință de presă la IPN, reprezentanții grupului de inițiativă au declarat că la adunare va fi adoptată și o rezoluție cu revendicările veteranilor, care va fi înaintată Guvernului.

Victor Ciobanu, reprezentant al grupului de inițiativă, a spus că Uniunea Veteranilor va fi o organizație care să adune toate cele 54 de organizații care există astăzi. În opinia sa, într-o singură uniune, veteranii vor fi o forță, iar vocea lor va fi mai auzită de autorități. Victor Ciobanu și-a îndemnat camarazii să vină la manifestare, să ceară înapoi înlesnirile stabilitate de către primul Parlament. La fel, i-a îndemnat să nu asculte de trimișii guvernării în teritoriu, care îi îndeamnă să nu să se alăture inițiativei.

Victor Ciobanu a mai spus că veteranii își vor cere drepturile sociale meritate. Dintr-un șir de înlesniri care au fost stabilite acum 28 de ani, veteranii astăzi au o indemnizație de trei sute de lei și dreptul de a călători cu transportul public. „Noi vrem să adunăm toți veteranii, să fim o familie. Cauza noastră e dreaptă și victoria va fi după noi. Dacă vom fi consolidați, vom izbuti”, a spus veteranul.

Veteranii vor cere și tratament de reabilitare gratuit o dată pe an, bilete gratuite de îndreptare la sanatoriu o dată în an și medicamente gratuite pentru veterani și familiile lor. O altă solicitare este compensarea cu 50% a plăților la întreținere. Printre revendicări vor fi și loturi de pământ și credite nerambursabile pentru construcția locuințelor, indemnizații lunare de 1700 de lei, indemnizații anuale în preajma zilelor de 23 februarie, 2 martie, 27 august.

Igor Afanasă, reprezentant al grupului de inițiativă, a amintit că, în luna ianuarie, veteranii au organizat o acțiune de protest la Guvern, unde au înaintat revendicările premierului. „Pe noi ne interesează să fie întoarse înlesnirile noastre, nu cerem mai mult și dorim să ne unim toți veteranii într-un nucleu, să nu fim haotici”, a spus Igor Afanasă.

Membrii grupului de inițiativă avertizează că, dacă nici de data aceasta vocea lor nu va fi auzită, vor uma reacții drastice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18
Cer fragmentat
Umiditate:77 %
Vint:4,1 m/s
Sun
21
Mon
22
Tue
22
Wed
23
Thu
24

Curs oficial BNM 06 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău