Veteranii războiului de pe Nistru cu merite deosebite față de stat vor primi indemnizații majorate

  • 14 Martie 15:17
Veteranii războiului de pe Nistru cu merite deosebite față de stat vor primi indemnizații majorate

Veteranii războiului de pe Nistru, care au fost decorați pentru merite deosebite față de stat, vor primi indemnizații majorate. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în a doua lectură de Parlament, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, persoanele decorate cu ordinul „Credință Patriei” de clasele I, II și III pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova vor primi o alocație nominală majorată în cuantum de 300 de lei. Totodată, persoanele care dețin titluri onorifice și cei decorați cu cruci sau medalii în timpul apărării integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și cei decorați pentru vitejie vor primi o alocație nominală majorată în cuantum de 150 de lei. Pentru aceasta, în anul curent, este necesară alocarea suplimentară a peste 2 milioane de lei.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de un grup de deputați din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate și are drept scop susținerea financiară a veteranilor participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței țării, pentru vitejia și spiritul de sacrificiu manifestate la apărarea drepturilor și libertăților constituționale și a intereselor legitime ale cetățenilor.

În prezent, alocația nominală pentru persoanele decorate cu cruci, medalii și ordine constituie 100 de lei, iar pentru cele decorate cu cruci sau medalii – 50 de lei. Conform datelor statistice, numărul beneficiarilor în anul curent este de 460 de persoane decorate cu ordinul „Credință Patriei” clasa I, II, III și 1 126 de persoane decorate cu titluri onorifice, cruci sau medalii în timpul apărării integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și celor decorați pentru vitejie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău