Veteranii întrerup protestele. La ce înțelegere au ajuns cu Guvernul

  • 03 Martie 2020 10:53
Veteranii întrerup protestele. La ce înțelegere au ajuns cu Guvernul

Veteranii de război s-au întâlnit în această dimineață cu premierul Ion Chicu, de această dată, în lipsa jurnaliștilor.

Guvernul a acceptat crearea unui departament care să reprezinte interesele veteranilor, iar în aceste condiții protestatarii au anunțat că își întrerup acțiunea.

Demisia ministrului de externe Aureliu Ciocoi nu a fost totuși acceptată, iată de ce veteranii iau în calcul organizarea unor acțiuni de protest la sediul Ministerului sau la domiciliul ministrului, a declarat pentru Radio Chișinău veteranul Nicolae Gârbu.

„Ce ține de demisia domnului Ciocoi, nu s-a renunțat, cât timp mai persistă această iresponsabilitate și se încalcă etica profesională. El a înjosit, a umilit, atât veteranii de război, cât și cetățenii.”, a declarat Nicolae Gârbu.

Potrivit lui Ion Chicu, experți și veterani se vor întruni într-un grup de lucru pentru a stabili modelul de organizare și regulamentul unei structuri în subordinea Guvernului, responsabile de problemele veteranilor. Acest proces ar trebui să se încheie în două săptămâni.

Participanții la război amenință că vor ieși din nou în stradă, dacă înțelegerea pe care o au cu guvernul nu va fi respectată.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău