Veteranii au manifestat în fața Palatului Republicii

  • 17 Iulie 2013 12:20
Veteranii au manifestat în fața Palatului Republicii

Veterani ai războiului din Afganistan și ai războiului de la Nistru au manifestat, vineri, 16 martie, în fața Palatului Republicii pentru a susține alegerea președintelui țării.

Manifestanții au împânzit spațiul din fața Palatului Republicii, iar angajații instituțiilor de forță au format un scut de protecție în jurul clădirii, pentru a asigura buna desfășurare a scrutinului prezidențial.

Câteva sute de oameni adunați în fața Paltului Republicii au ascultat în încordare și emoții procesul de numărare a buletinelor de vot, la aparatele de radio portabile și la telefoane mobile .

Manifestanții au declarat că își pun mari speranțe în președintele ales, Nicolae Timofti.

Cei trei deputați comuniști care au monitorizat procesul de alegere a președintelui, au fost huiduiți de manifestanți, având nevoie de protecția polițiștilor pentru a ieși din mulțime.

Pe de altă parte, grupul deputaților socialiști în frunte cu Igor Dodon a fost aplaudat la ieșirea din Palatul Republicii. Imediat după încheierea ședinței Parlametului, liderii Alianței pentru Integrare Europeană și președintele ales, Nicolae Timofti, au ținut discursuri de mulțumire pentru susținerea acordată de manifestanți.

Deși s-au declarat mulțumiți, unii trecători spun că șeful statului a fost ales cu mare întârziere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău