Verde pentru Unire | Un marș automobilistic dedicat Unirii a trecut astăzi prin toate sectoarele Chișinăului

  • 21 Octombrie 2018 18:58
Verde pentru Unire | Un marș automobilistic dedicat Unirii a trecut astăzi prin toate sectoarele Chișinăului

Zeci de mașini echipate cu drapele tricolore au participat astăzi la un marș automobilistic dedicat Unirii, trecând prin toate sectoarele Chișinăului. Marșul a fost organizat de asociația „Unirea” ODIP, care a fost nevoită să schimbe de două ori punctul de pornire al marșului, din cauza evenimentului organizat de Partidul Democrat în centru Capitalei.

Astfel, automobiliștii unioniști au pornit marșul din fața Universității Pedagogice ”Ion Creangă”, deși cu câteva zile mai devreme organizatorii anunțau punctul de pornire din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, și nu Piața Marii Adunări Naționale, așa cum se hotărâse inițial, tot cu scopul de a nu se suprapune cu manifestația Partidului Democrat.

„Obiectivul acestui Marș Centenar este să transmitem mesajul unionist în toate sectoarele capitalei și să prevestească venirea Zilei Naționale de 1 Decembrie. Este un marș inedit pentru că până acum acțiunile noastre erau concentrate în centrul Chișinăului, în PMAN. Dat fiind faptul că Piața este ocupată în această zi, am fost nevoiți să ne schimbăm locația de pornire, dar acest lucru nu reprezintă un impediment pentru unioniști, unioniștii vor continua orice ar fi. Ar fi fost mult mai multe mașini dacă n-ar fi fost sabotată locația inițială de unde am vrut să pornim – PMAN”, a declarat în acest context președintele organizației „Unirea” ODIP, Vlad Bilețchi.

Conducătorii auto au primit drapele tricolore, iar combustibilul a fost asigurat de fiecare șofer care a dorit să participe, au mai spus organizatorii.

Marșul automobilistic unionist s-a încheiat cu donarea a unei replici a „Flăcării Unirii” Muzeului de Istorie a Moldovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău