Venezuela | Președintele Maduro, ''bombardat'' cu ouă și pietre în timpul unei parade militare (VIDEO)

  • 13 Aprilie 2017 10:47
Venezuela | Președintele Maduro, ''bombardat'' cu ouă și pietre în timpul unei parade militare (VIDEO)

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost ''bombardat'' cu diferite obiecte, inclusiv ouă și pietre, de o mulțime furioasă în timp ce convoiul său se deplasa în cadrul unei parade militare ce a avut loc miercuri în sudul țării, incident survenit după mai multe zile de proteste, uneori violente, împotriva regimului său, relatează joi agenția DPA.

Incidentul s-a petrecut în orașul San Felix, în sudul regiunii Bolivar, în timpul unei parade militare ce a avut loc la revenirea lui Maduro în țară după o călătorie în Cuba, scrie Agerpres.

Într-o transmisiune în direct la televiziune a evenimentului, Maduro putea fi văzut într-un vehicul decapotabil, înconjurat de agenții săi de pază, în timp ce mulțimea a început să arunce cu obiecte asupra sa. La scurt timp, transmisiunea în direct a fost întreruptă. Cinci persoane au fost arestate, potrivit presei.

Opoziția, care cere plecarea lui Maduro de la putere, nu a scăpat ocazia de a-l ridiculiza pe liderul socialist pe rețelele sociale. ''Nicolas, populația din San Felix te iubește și vrea să-ți dea de mâncare: de aceea au aruncat cu ouă, roșii, legume, coji de banane și alte obiecte'', a declarat pe Twitter liderul opoziției, Henry Ramos Allup.

Președintele Adunării Naționale, deputatul din opoziție Julio Borges, a cerut organizarea de alegeri, spunând, tot pe Twitter, că populația din San Felix și toți venezuelenii ''îl resping pe Maduro și repudiază dictatura lui''.

La rândul său, cotidianul oficial Correo del Orinoco a publicat o fotografie cu Maduro salutând mulțimea în timpul paradei și sub ea scria: ''Președintele Maduro îi mulțumește populației din Bolivar pentru că l-a primit cu așa pasiune și dragoste''.

Dar cardinalul venezuelean Jorge Urosa este de părere că evenimentele din San Felix ar trebui să fie un semnal de trezire pentru guvern. ''Aceasta ar trebui să-i determine la reflecție pe președinte și pe consilierii săi, astfel încât el să poată schimba direcția pe care vrea s-o ia guvernul său și să respingă dorința de a instala o dictatură socialisto-comunistă în Venezuela, ceea ce poporul respinge'', a declarat cardinalul.

Incidentul din San Felix a survenit după mai mult de o săptămână de proteste antiguvernamentale ca urmare a unei tentative a Curții Supreme de a deposeda Adunarea Națională, controlată de opoziție, de atribuțiile sale.

Opoziția venezueleană a planificat un protest național major pe 19 aprilie, când Maduro marchează patru ani de când se află la putere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău