Venezuela acuză SUA că vor să saboteze negocierile de pace

  • 10 Iulie 2019 09:06
Venezuela acuză SUA că vor să saboteze negocierile de pace

Venezeula a acuzat marți SUA că vor să saboteze dialogul între guvern și opoziție care a fost reluat de curând în insula Barbados, cu medierea Norvegiei, informează miercuri AFP, preluat de Agerpres.

"După eșecul răsunător al tuturor acestor moduri de agresiune împotriva Venezuelei, administrația (lui Donald) Trump vrea să distrugă procesul de dialog politic între guvern și opoziție", a declarat într-o postare pe Twitter ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza. Guvernul american vrea "să impună agenda lui de război", a scris Arreaza, fără a preciza la ce acțiuni recente ale SUA se referă.

Arreaza este unul dintre membrii delegației trimise de președintele Nicolas Maduro pentru a negocia cu reprezentanți ai opoziției venezuelene conduși de președintele parlamentului Juan Guaido, care este recunoscut drept președinte interimar al Venezuelei de circa 50 de țări, printre care SUA.

La rândul său, președintele Maduro s-a pronunțat cu insistență, marți, pentru o apropiere între pozițiile guvernului și opoziției, pentru a depăși criza pe care o traversează Venezuela și "a ajunge la pace". "Gata cu acest conflict inutil! Gata cu pucismul, cu conspirațiile, comploturile, gata cu apelurile la o intervenție militară!", a declarat Maduro la televiziunea națională VTV. "Vreau să ne unim dincolo de divergențe politice", a spus el.

Cu o zi înainte, Maduro și-a exprimat optimismul după demararea, pe insula Barbados, a celei de-a treia runde de dialog, după luna mai. Două reuniuni organizate la Oslo în mai nu au dus la un rezultat tangibil.

Maduro acuză SUA că sunt responsabile de eșecul negocierilor precedente între guvern și opoziție, care au avut loc la sfârșitul lui 2017 și începutul lui 2018 în Republica Dominicană.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău