Vederea cărților la echinocțiu de primăvară

  • 23 Martie 2012 11:03
Vederea cărților la echinocțiu de primăvară

În fiece an, în preajma echinocțiului de primăvară Biblioteca Națională realizează cel mai important eveniment al breslei – Simpozionul Științific ANUL BIBLIOLOGIC.

În fiece an, în preajma echinocțiului de primăvară Biblioteca Națională realizează cel mai important eveniment al breslei – Simpozionul Științific ANUL BIBLIOLOGIC, care face totalurile anului trecut și precizează vectorul și dominantele programelor și proiectelor legate de cartea valoroasă, cartea căutată, cartea necesară în anul curent. Dialogul autorului emisiunii cu directorul general al Bibliotecii Naționale, scriitorul Alexe Rău prind și acest motiv – relația tot mai alarmantă, dependența tot mai periculoasă de internet și intrarea în scenă a ceea ce se cheamă deja homo numericus.

Toate evenimentele cărturărești se realizează într-un an calendaric, marcat de tristul și îndepărtatul eveniment – aproape 2 veacuri de singurătate a Basarabiei anexate de Imperiul Rus. Dialogul poetului Iulian Filip cu poetul și editorul Vasile Căpățână e despre cartea lui Radion Cucereanu Lacrimile Basarabiei Române, întâiul volum din cele trei preconizate, dialog urmat de un moment poetic din acest context calendaric basarabean, poezii selectate și citite de Vasile Căpățână din cărțile diferitor autori apăruți în colecția IDEAL.

Căile Cărții presupune ajungerea la adrese mai depărtate de Chișinău, în localități, unde întâlnirea cu scriitorii e percepută mai altfel decât în capitală. Întâlnirea de la Biblioteca Mihail Sadoveanu din Soroca a celor trei invitați – Claudia Balaban, Aurelian Silvestru, Iulian Filip – cu elevii și profesorii soroceni au constatat rărirea considerabilă a acestui fel de promovare a cărții. Chiar de cine depinde înțelegerea adecvată a Căilor Cărții? Că nu le pot rezolva pe toate doar scriitorii și bibliotecarii!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău