Veaceslav Platon ar putea fi extrădat în curând în Republica Moldova

  • 23 August 2016 13:14
Veaceslav Platon ar putea fi extrădat în curând în Republica Moldova

Omul de afaceri Veaceslav Platon, reținut la Kiev după ce pe numele său Chișinăul a emis un mandat de arest, ar putea fi extrădat în timpul apropiat în Republica Moldova.

Tribunalul raional Peciorsk din Kiev a acceptat ieri demersul procurorilor ucraineni privind extrădarea lui Veaceslav Platon în Republica Moldova, scrie Newsmaker.md cu referire la declarațiile unuia dintre avocații businessmanului, Denis Șkiptan.

Potrivit acestuia, magistrații nu au luat în considerare faptul că Veaceslav Platon are și pașaport ucrainesc pe numele de Veaceslav Kobalev și conform legii nu poate fi extrădat în calitate de cetățean al Ucrainei. Totodată, apărarea a anunțat că va contesta decizia tribunalului la Curtea de Apel Kiev.

Veaceslav Platon a fost reținut la Kiev pe data de 25 iulie, la doar câteva ore după ce pe numele său în Republica Moldova a fost emis un mandat de arest fiind, în același timp, anunțat în căutare internațională prin Interpol. La Chișinău, Platon este acuzat de procurori de escrocherie în domeniul bancar și spălare de bani, în urma cărora ar fi prejudiciat Banca de Economii cu un miliard de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău