Veaceslav Platon a fost condamnat la 20 de ani de închisoare la Moscova

  • 27 Iulie 2023 13:16
Veaceslav Platon a fost condamnat la 20 de ani de închisoare la Moscova

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare la Moscova în dosarul „Laundromat”. Platon a fost găsit vinovat de retragerea a peste 126 de miliarde de ruble. Decizia a fost luată de Tribunalul Tverskoi din Federația Rusă, transmite Radio Chișinău.

Tribunalul Tverskoi din Moscova a emis un verdict într-un dosar penal împotriva lui Veceaslav Platon, găsindu-l vinovat de săvârșirea infracțiunilor în temeiul părții 1 a art. 210 (înființarea unei comunități infracționale), partea 3 din art. 193.1, efectuând tranzacții valutare pentru transferul de fonduri în acord cu poziția procurorului, instanța l-a găsit vinovat pe Platon pentru infracțiunile care i-au fost incriminate și l-a condamnat la 20 de ani de închisoare într-o colonie de regim strict cu amendă de 2,5 milioane de ruble și restricționarea libertății pentru o perioadă de un an, un an și șase luni”, se menționează în comunicat.

Amintim că în perioada anilor 2010-2014, Veaceslav Platon a constituit și condus o organizație criminală, formată din mai multe grupuri criminale organizate distinct, care acționau pe teritoriul Republicii Moldova, Ucrainei, Federației Ruse, dar și a altor state. Conform datelor prezentate de către Procuratura Anticorupție din R. Moldova, prin schema transnațională de spălare a banilor au fost spălate 22 miliarde de dolari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău