Vatican | Papa Francisc crede în profesionalismul și dăruirea ofițerilor români care-l vor păzi în vizita sa în România

  • 27 Aprilie 2019 08:17
Vatican | Papa Francisc crede în profesionalismul și dăruirea ofițerilor români care-l vor păzi în vizita sa în România

La Vatican, Papa Francisc a primit, în această săptămână, echipa Serviciului de Protecție și Pază din România, responsabilă de securitatea sa în timpul vizitei în România.

Suveranul Pontif și-a manifestat încrederea în profesionalismul și dăruirea ofițerilor de protecție români, pe care i-a binecuvântat și cărora le-a urat sărbători pascale fericite, se arată în comunicatul Comitetului interministerial ce se ocupă de acest eveniment, transmite Radio România Actualități.

Echipa care asigură securitatea nemijlocită a Papei în vizita din România este formată din ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază, pregătiți special pentru un astfel de eveniment, potrivit News.ro.

Securitatea la nivel național a întregii vizite este asigurată și coordonată, în ansamblul ei, de către Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” format din instituțiile din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai - 2 iunie, la invitația autorităților statului român și a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașiul și Blajul, precum și sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc, precizează Digi24.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău