Vasile Chirtoca a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Box

  • 24 Aprilie 2019 15:08
Vasile Chirtoca a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Box

Vasile Chirtoca a fost reales astăzi în postul de președinte al Federației Moldovenești de Box, relatează MOLDPRES.

„Boxerii moldoveni au obținut rezultate bune în ultimii ani pe arena internațională. Voi contribui ca pe viitor să nu fie mai rău decât a fost. Unul dintre obiectivele principale în activitatea Federației va fi dezvoltarea infrastructurii și bazei materiale. Sper să fim prezenți la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020) și doresc mult să obținem acolo și medalii”, a declarat Vasile Chirtoca.

Secretarul general al Federației a fost reales Nicolae Savcov. Șeful consiliului de antrenori a fost desemnat Petru Caduc. Activitatea comisiei sportivilor va fi dirijată de Timofei Scriabin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Seul. Cea a arbitrilor – de Anatolii Kaigorodov. A veteranilor – de Gheorghe Bugneac. Departamentul boxului profesionist va fi condus de Alexei Chirtoca.

„Cu toate dificultățile întâmpinate, boxul moldovenesc se dezvoltă, progresează. Sper că despre performanțele boxerilor noștri vor auzi în lumea întreagă”, a opinat campionul european Veaceslav Gojan, prezent la adunare.

Federația națională de box figurează cu cele trei medalii olimpice obținute (bronz la Seul, 1988, Timofei Scriabin, bronz la Sydney, 2000, Vitalie Grușac, bronz la Beijing, 2008, Veaceslav Gojan) printre cele mai bune din țară. Vasile Chirtoca deține postul de președinte al Federației cu începere din 1991.

Sursa: Moldpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău