Vasile Bolea: Fracțiunea Șor îi va asigura puterii toate voturile necesare

  • 31 Iulie 2021 09:15
Vasile Bolea: Fracțiunea Șor îi va asigura puterii toate voturile necesare

Deputatul Blocului PCRM-PSRM, Vasile Bolea, sugerează că fracțiunea Șor va fi cea care va asigura guvernarea cu o majoritate constituțională. Potrivit socialistului, decizia fracțiunii Șor de a se declara într-o „opoziție constructivă ” nu este întâmplătoare și induce ideea unei înțelegeri tacite între PAS și Partidul Șor. De cealaltă parte, deputatul PAS Vladimir Bolea respinge ideea unei colaborări cu fracțiunea Șor, iar în calitate de dovadă ar fi faptul că deputații Șor n-au primit nicio funcție de conducere în Parlament, notează IPN.

Comunisto-socialistul Vasile Bolea spune că votul fracțiunii Șor în favoarea lui Igor Grosu la funcția de președinte al Parlamentului ar trăda negocieri de culise între cele două fracțiuni. Potrivit lui, fracțiunea Șor va fi cea care va oferi guvernării voturile necesare pentru a modifica Legea Supremă. În campanie, deputații PAS le-au promis cetățenilor modificarea Constituției pentru a lăsa deputații corupți fără imunitate și fără averile obținute ilegal.

„PAS are deja o opoziție constructivă și din câte am înțeles noi, deputații fracțiunii Șor îi vor asigura puterii toate voturile necesare pe viitor, le va asigura o majoritate constituțională. În privința modificării Constituției astfel încât averile obținute ilegal să fie confiscate, eu mă întreb de ce va întâmpla cu persoanele care și-au dobândit fraudulos averile până la modificarea Constituției. Legea nu va avea efect retroactiv. Este important ca prin această modificare să nu înceapă goana după vrăjitoare”, a spus Vasile Bolea, în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя” de la RTR Moldova.

De cealaltă parte, deputatul PAS Vladimir Bolea exclude orice alianță tacită cu reprezentanții fracțiunii Șor. Deputatul și-a exprimat speranță că atunci când va exista un proiect de modificare a Constituției, el va fi aprobat cu voturile tuturor deputaților.

„Noi n-am avut nicio discuție cu cei din fracțiunea Șor la subiectul votării pentru candidatura lui Igor Grosu. Atunci când suntem acuzați că am negocia cu ei, trebuie să se ia în considerare faptul că ei n-au primit nici funcția de vicepreședinte al Parlamentului, nici șefia vreunei comisii. Pentru proiectele de modificare a Constituției mizăm, inclusiv, pe deputații PCRM-PSRM. Constituția nu poate fi modificată în interesul unui singur partid, ci în interesul țării, al democrației. Vom avea consultări cu toată societatea și nu văd de ce blocul PCRM-PSRM nu ar vota pentru aceste modificări”, a replicat Vladimir Bolea.

Potrivit programului electoral PAS, printre primele 10 legi adoptate după preluarea guvernării, se regăsesc excluderea imunității deputaților pentru acte de corupție și confiscarea averii pe care funcționarii și demnitarii nu o pot justifica.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău