Varianta Omicron: Japonia își închide granițele pentru străini

  • 29 Noiembrie 2021 09:07
Varianta Omicron: Japonia își închide granițele pentru străini

Japonia a anunțat luni că își va închide granițele pentru toți străinii în contextul apariției variantei Omicron a coronavirusului, la trei săptămâni după ce guvernul nipon a relaxat unele dintre restricții pentru a permitea intrarea persoanelor care se deplasează în scop de afaceri, studenților și stagiarilor din alte țări, relatează AFP și DPA, citat de AGERPRES.

"Vom interzice toate intrările (noi) ale cetățenilor străini din întreaga lume începând cu 30 noiembrie", a declarat presei premierul Fumio Kishida.

Japonezii care revin din nouă țări din Africa Australă și din state unde au fost înregistrate infectări cu noua variantă vor trebui să se supună "unor măsuri stricte de izolare în funcție de riscuri", a precizat șeful guvernului.

Japonia, care a introdus restricții la frontiere de la izbucnirea pandemiei, și-a relaxat la începutul lunii noiembrie măsurile pentru persoanele care se deplasează în scop de afaceri, studenții și stagiarii din alte țări, dar interzice accesul turiștilor.

Guvernul nipon a anunțat de vineri prelungirea la 10 zile a carantinei la hotel pentru persoanele care vin din Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia și Zimbabwe.

Japonia a extins în weekend această măsură și la persoanele care vin din Malawi, Mozambic și Zambia.

Identificată prima dată în Africa de Sud, varianta Omicron a determinat numeroase țări să își închidă frontierele pentru Africa Australă, în contextul în care acestea abia începuseră să se redeschidă pentru străini.

Dincolo de Africa Australă, contaminări cu nouă variantă au fost detectate și în țările G7, printre care Canada, Italia, Marea Britanie și Germania.

Apariția variantei Omicron a fost declarată "îngrijorătoare" de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care pledează totuși pentru menținerea granițelor deschise.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău