Varianta engleză a memoriilor generalului Costaș, lansată la Chișinău

  • 20 Ianuarie 2016 11:39
Varianta engleză a memoriilor generalului Costaș, lansată la Chișinău

Fostul ministru de interne și al apărării al Republicii Moldova, generalul Ion Costaș, a lansat la Chișinău varianta engleză a cărții sale „Transnistria 1989-1992. Cronica unui război nedeclarat”. Varianta engleză a memoriilor generalului Ion Costaș a fost lansată pentru prima oară la Bruxelles, în anul 2014.  transmite IPN.Autorul a spus că această carte nu a…

Fostul ministru de interne și al apărării al Republicii Moldova, generalul Ion Costaș, a lansat la Chișinău varianta engleză a cărții sale „Transnistria 1989-1992. Cronica unui război nedeclarat”. Varianta engleză a memoriilor generalului Ion Costaș a fost lansată pentru prima oară la Bruxelles, în anul 2014.  transmite IPN.

Autorul a spus că această carte nu a apărut întâmplător, ci după întâlnirea sa cu adjunctul Secretarului General al NATO, Alexander Vershbow, care l-a rugat să editeze cartea și în limba engleză, pentru ca lumea să înțeleagă mai bine metodele aplicate de Federația Rusă în contextul războiului din Ucraina. Generalul spune că ceea ce se întâmplă în Donbass este tras la indigo cu ceea ce s-a întâmplat în timpul războiului din Republica Moldova, din anul 1992. „Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și metodele rușilor cu acest război hibrid, ei l-au practicat aici, la noi”, a precizat generalul Ion Costaș.

Cartea „Transnistria 1989-1992. Cronica unui război nedeclarat” a fost lansată pentru prima dată în limba română, în anul 2012. Aceasta are 40 de capitole și începe cu analiza situației URSS, de la sfârșitul anilor 1980. Autorul oferă detalii inedite despre războiul de pe Nistru, povestește despre acțiunile militare, inclusiv despre operațiunea de capturare a liderului separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov. Pe lângă memoriile generalului, cartea conține și copii ale documentelor oficiale din acele timpuri.

Ion Costaș a fost ministru de interne al Republicii Moldova în perioada 1990 -1992. În data de 5 februarie 1992, a fost numit ministru al apărării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău