Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu peste 22% în martie, față de aceeași perioadă a anului trecut

  • 04 Aprilie 19:20
Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu peste 22% în martie, față de aceeași perioadă a anului trecut

Piața autoturismelor noi din Marea Britanie a raportat cea mai bună lună martie din ultimii cinci ani, respectiv din 2019, pe fondul cererii ridicate pentru flote de vehicule, a anunțat joi Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Luna trecută, vânzările de mașini noi au crescut cu 10,4%, la 317.786 unități, vânzările de flote au urcat cu aproximativ 30%, dar cererea privată a scăzut cu 7,7%, pe fondul dobânzilor mari și al costurilor de trai ridicate, care afectează cheltuielile de consum, scrie G4Media.

În martie, Dacia a vândut 4.993 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 22,44% față de perioada similară din 2023, când a înmatriculat 4.078 de unități.

În topul celor mai bine vândute modele în martie se află Nissan Qashqai, Ford Puma, Kia Sportage, Nissan Juke și Audi A3

Deși înmatriculările de vehicule electrice pe baterii (BEV) au ajuns la un nivel record în martie, cota lor de piață a scăzut cu un punct procentual față de perioada similară din 2023. SMMT a cerut noi măsuri de stimulare pentru cumpărători pentru a spori vânzările de vehicule prietenoase cu mediul.

Vânzările de vehicule electrice pe baterii au crescut luna trecută cu 3,8%, cele pe benzină cu 9,2%, iar cele pe motorină au scăzut cu 2,7%.

„Piața continuă să crească, alimentată de investițiile în flote, după doi ani în care au fost probleme de aprovizionare. Cererea privată redusă și scăderea cotei de piață a vehiculelor electrice arată dificultățile cu care ne confruntăm”, a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele trei luni din acest an, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au urcat cu 10,4%, la 545.548 de unități.

În perioada ianuarie-martie 2024, Dacia a vândut 8.325 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 9,87% față de perioada similară din 2023, când a înmatriculat 7.577 de unități. În topul celor mai bine vândute modele în primele trei luni din acest an se află Ford Puma, Nissan Qashqai, Kia Sportage, Nissan Juke și Audi A3.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău