Vămile din R.Moldova și România au agreat mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier

  • 08 August 2018 11:05
Vămile din R.Moldova și România au agreat mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier

Serviciul Vamal din Republica Moldova și autoritatea vamală din România au convenit asupra mai multor acțiuni pentru fluidizarea circulației transfrontaliere în perioada 7 – 31 august. În această perioadă, fluxurile cresc în medie cu peste 20%.

Astfel, vămile din Republica Moldova și România vor suplimenta numărul de personal și a echipamentelor de control. Cele două autorități vamale vor utiliza toate pistele, inclusiv cele de pe sensul opus de traversare și vor intensifica schimbul de informații pentru a fluidiza traficul.

Un plan comun de acțiuni în acest sens a fost semnat marți, 7 august, la Albița, de către Directorul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Vitalie Vrabie și vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România Bogdan, Lari Mihei.

Potrivit Serviciului Vamal din Republica Moldova, pentru a fluidiza traficul în actul de control vor fi implicați și șefii posturilor vamale și adjuncții acestora. De asemenea vor fi create grupuri de intervenție cu participarea unor angajați rechemați din concediu pentru a acoperi necesitățile de personal.

Timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei României cu Republica Moldova pentru camioane variază între 5 și 30 de minute, iar pentru automobile –  între 5 și 25 de minute, potrivit aplicației trafic online al Poliției române de Frontieră.

Ieri, premierul Pavel Filip a cerut implicarea Guvernului de la București pentru fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei cu România. Șeful executivului de la Chișinău i-a trimis o scrisoare premierului României Viorica Dăncilă, în care spune că la punctele de trecere a frontierei se atestă îmbulzeală excesivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău