Vameșii au ridicat circa 1,4 mln de dolari SUA în urma înregistrării abaterilor privind circulația valutei străine, în 2022

  • 20 Ianuarie 2023 10:58
Vameșii au ridicat circa 1,4 mln de dolari SUA în urma înregistrării abaterilor privind circulația valutei străine, în 2022

Pe parcursul anului trecut, funcționarii vamali au ridicat circa 1,4 milioane de dolari SUA și peste 870 mii de euro în urma înregistrării abaterilor legale privind introducerea, expedierea și scoaterea în/din Republica Moldova a numerarului în valută străină, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, în total, au fost înregistrate 45 de abateri de la norme. Totodată, în urma încălcărilor depistate, angajații vamali au ridicat 36 320 de lire sterline și 241 560 de hrivne ucrainene, scrie sursa citată.

În 21 de cazuri făptașii vor fi supuși răspunderii penale pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, iar pe marginea altor 24 de cazuri au fost pornite cauze contravenționale. Atât în cadrul cauzelor penale, cât și a celor contravenționale mijloacele bănești au fost ridicate și sunt pasibile confiscării.  

Serviciul Vamal al Republicii Moldova face apel repetat către persoanele fizice rezidente și nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse sau scoase din Republica Moldova, conform legislației în vigoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău