Vamele românești de la granițele cu R.Moldova, Ucraina și Serbia vor fi modernizate cu scannere fixe și mobile

  • 21 Iulie 2018 18:52
Vamele românești de la granițele cu R.Moldova, Ucraina și Serbia vor fi modernizate cu scannere fixe și mobile

Punctele vamale de la granițele României cu Republica Moldova, Ucraina și Serbia vor fi modernizate și vor fi dotate cu scannere fixe și mobile, astfel încât toate transporturile de mărfuri care intră în țară să fie verificate.

Este o măsură prin care ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, spune că va fi redusă contrabanda și pierderile la bugetul de stat. 

„Vor fi instalate scannere fixe, ca să facem verificarea sută la sută și nu pe eșantion. Că dacă faci în România pe eșantion, sigur eșantionul va fi ăla care nu găsește nimic și restul trec pe partea cealaltă, ca și până acum. Păi, miliardul de euro pe țigări de unde credeți că e lipsă la bugetul de stat? Deja noi prindem acum, la rectificare, banii în buget pentru o astfel de operațiune, care la fel, până la final de an, se va da și comanda pentru astfel de scannere”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de Radio România Actualități.

Potrivit ministrului român al finanțelor, discuții în acest sens sunt purtate cu marii producători internaționali, adică China, Statele Unite și Elveția.

Se vor semna niște acorduri guvernamentale pe baza cărora se vor face aceste achiziții, iar până la final de an aceste echipamentear urma să intre în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău