Valul de frig din China bate noi recorduri. S-au înregistrat minus 33 de grade Celsius în mai multe regiuni

  • 21 Decembrie 2023 09:30
Valul de frig din China bate noi recorduri. S-au înregistrat minus 33 de grade Celsius în mai multe regiuni

Noi recorduri de temperaturi scăzute au fost înregistrate joi în China, în contextul în care țara se confruntă cu un val de frig persistent, care încheie un an de condiții meteorologice extreme, informează AFP.

Biroul Național de Meteorologie a declarat că peste 20 de stații din diferite zone ale țării au înregistrat, în primele ore ale zilei de joi, minime istorice pentru o lună decembrie.

Este cazul orașului Hohhot, capitala regiunii Mongolia Interioară (nordul Chinei), unde mercurul a coborât până la -29,1 grade Celsius, doborând un record de circa 70 de ani.

Autoritățile au emis o avertizare de temperaturi scăzute pe o zonă extinsă din nordul, estul și sud-estul țării.

Acest val de frig sever vine după o vară marcată de temperaturi record și de inundații devastatoare, în special în nordul țării.

Experții avertizează că încălzirea globală cauzată de emisiile de gaze cu efect de seră face ca aceste fenomene meteorologice extreme să devină mai frecvente.

Biroul Național de Meteorologie a declarat miercuri că cinci stații din țară au înregistrat recorduri de frig, printre care o temperatură de -33,2 de grade Celsius în orașul Datong, din nordul țării.

În provincia nord-vestică Gansu, unde un cutremur produs luni s-a soldat cu moartea a peste 130 de persoane, supraviețuitorii își petrec noaptea în corturi de dimensiuni mari, încercând să se încălzească sub pături, în pofida temperaturilor sub limita înghețului de afară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău