Valoarea de piață a terenului va constitui criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor publice

  • 25 Mai 17:16
Valoarea de piață a terenului va constitui criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor publice

Parlamentul a adoptat astăzi, 25 mai, în lectura a doua, un proiect de lege menit să aducă claritate procedurii și modului de vânzare-cumpărare a terenurilor publice, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

PROIECTUL reglementează relațiile de locațiune/arendă a terenurilor proprietate publică a statului, cât și ale celor administrate de unitățile administrativ-teritoriale. Astfel, documentul prevede stabilirea valorii de piață drept criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor publice. Prețul de piață, ca bază de referință, va fi stabilit conform unui raport de evaluare.

Proiectul de modificare a Legii privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului și a Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, a fost susținut cu 52 de voturi ale deputaților. Noile modificări vor intra în vigoare la data publicări în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
22
Sun
22
Mon
17
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău