Valoarea de piață a terenului va constitui criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor publice

  • 25 Mai 2023 17:16
Valoarea de piață a terenului va constitui criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor publice

Parlamentul a adoptat astăzi, 25 mai, în lectura a doua, un proiect de lege menit să aducă claritate procedurii și modului de vânzare-cumpărare a terenurilor publice, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

PROIECTUL reglementează relațiile de locațiune/arendă a terenurilor proprietate publică a statului, cât și ale celor administrate de unitățile administrativ-teritoriale. Astfel, documentul prevede stabilirea valorii de piață drept criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor publice. Prețul de piață, ca bază de referință, va fi stabilit conform unui raport de evaluare.

Proiectul de modificare a Legii privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului și a Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, a fost susținut cu 52 de voturi ale deputaților. Noile modificări vor intra în vigoare la data publicări în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău