Validarea alegerilor din Chișinău a fost AMÂNATĂ

  • 08 Iulie 2015 08:21
Validarea alegerilor din Chișinău a fost AMÂNATĂ

Judecătoria sectorului Centru a amânat astăzi validarea turului doi de scrutin al alegerilor locale generale din municipiul Chișinău pentru 10 iulie.

Ședința a fost amânată la solicitarea reprezentantului PSRM, care a declarat că nu are timp suficient pentru a participa la proces.  

Judecătoria sectorului Centru urma să examineze validarea turului doi de scrutin al alegerilor locale generale din municipiul Chișinău, în urma căruia reprezentantul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a fost reales, pentru al treilea mandat consecutiv, în fotoliul de edil al capitalei. După ce socialiștii au depus o contestație în care au cerut anularea scrutinului și organizarea de alegeri repetate, motivând cu grave încălcări ale procesului electoral, instanța a decis comasarea într-un sigur dosar a contestației depusă de PSRM și cererii Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău de validare a rezultatelor.

După trei ore de discuții aprinse, reprezentatul PSRM, avocatul Maxim Lebedinschi, a cerut amânarea ședinței de judecată pentru 10 iulie, pe motiv că nu dispune de timp pentru a participa la proces.

La rândul său, reprezentantul lui Dorin Chirtoacă și a Partidului Liberal la proces, avocata Tatiana Iovu, spune că nu vede motive de amânare a validării turului doi de scrutin, în cazul în care si Comisia Electorală Centrală, dar și observatorii au constatat că alegerile au avut loc fără abateri de la legislație.

Amintim că rezultatele turului doi al alegerilor locale generale în municipiul Chișinău îl dau învingător pe candidatul PL, Dorin Chirtoacă, cu peste 53% din opțiunile alegătorilor. Contracandidatul său, reprezentantul PSRM, Zinaida Greceanîi a fost votată de doar 46% din cetățenii cu drept de vot.
Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău