Valeriu Chiveri își dă demisia și se alătură lui Leancă

  • 09 Martie 2015 11:16
Valeriu Chiveri își dă demisia și se alătură lui Leancă

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a anunțat că demisionează și se va alătura proiectului fostului premier Iurie Leancă.

El a declarat că nu crede în capacitatea unui guvern minoritar de a promova reformele și de a implementa agenda de asociere la Uniunea Europeană.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Valeriu Chiveri scrie că este o decizie conștientă și responsabilă, luată după o analiză profundă a contextului în care ar fi urmat să-și desfășoare activitatea în calitate de vice ministru în cadrul unui guvern minoritar, transmite IPN.

În ultima perioadă, până la momentul învestirii noului guvern, oficialul scrie că a trăit între clipe de deznădejde și speranță, a sperat până în ultimul moment că partidele de orientare democratică vor asigura o guvernare majoritară proeuropeană, extrem de importantă pentru Republica Moldova în acest moment.

„Din păcate, nu a fost să fie, Moldova fiind aruncată în brațele unei coaliții nefirești, care nu are capacitatea să realizeze reformele necesare. În contextul celor expuse, am decis să mă alătur proiectului politic lansat de către Iurie Leancă, proiect capabil să readucă încrederea cetățeanului în tot ce însemnă actul de guvernare, în tot ce înseamnă o Moldovă prosperă și modernă cu viitor european. Sunt sigur că toți cei care nu sunt indiferenți față de soarta Moldovei vor fi alături de noi”, mai scrie fostul viceministru.

Anterior, la proiectul lui Iurie Leancă au aderat și fostul vicepremier pentru Reintegrare, Eugen Carpov, și fostul șef  al Biroului pentru Diaspora, Victor Lutenco.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău