OAMENI ȘI IDEI | Valeria Pașa: „Eu sunt pe primul loc, pentru că oamenii m-au ales pe mine - eu pur și simplu nu o să merg să reprezint țara la Eurovision”

  • 16 Martie 14:57

Interpreta Valeria Pașa, fondatoarea studioului "Artist" din Chișinău, a fost invitata emisiun „Oameni și Idei" de la Radio Chișinău. În cadrul emisiunii, prezentatoarea Mihaela Iorgu a discutat cu invitata sa despre muzică, experiența sa la selecția Națională a concursului Eurovision, propriile ei piese, planurile de viitor și munca din spatele studioului de canto, pian și chitară.

De mai bine de zece ani, Valeria merge la cursuri de canto și în fiecare zi descoperă ceva nou, considerând muzica drept un mijloc de exprimare.

„Muzica a fost prezentă în viața mea încă de mică, dar am urmat și facultatea de limbi străine și nu regret absolut deloc, deoarece acum pot compune piese în limba engleză. Pentru mine, muzica este o modalitate de exprimare - atunci când sunt tristă mă exprim prin muzică, la fel ca și atunci când sunt fericită(...) În Republica Moldova, artiștii se concentrează mai mult pe evenimentelor private, cum ar fi nunțile și cumătriile, iar mulți oameni compun piese cu scopul de a face bani. Eu nu sunt pentru asta și niciodată nu o să fiu. Pentru mine, muzica este o formă de artă, iar arta înseamnă să te exprimi prin propriul tău mod de a simți și a crea. Asta lipsește pe piața muzicală din Republica Moldova - arta. Nu ar trebui să ne concentrăm doar pe câștigarea banilor, chiar dacă este dificil pentru un artist să se descurce financiar aici, în Republica Moldova”, spune Valeria în cadrul emisiunii de la Radio Chișinău.

La vârsta de 19 ani, Valeria Pașa a participat pentru prima dată la selecția Națională a concursului Eurovision. În anul 2024, ea a decis să își încerce norocul încă o dată, fiind a cincea oară când participă la acest concurs.

„Dacă vrei să obții un rezultat bun, atunci este nevoie de o investiție financiară, chiar și la preselecții. Aceasta implică cheltuieli pentru tot ceea ce ține de show, costume, oamenii care se ocupă de promovare și chiar pentru repetiții - suma poate fi destul de mare, vorbim de câteva mii de euro.

Eurovision este o platformă bună pentru a fi auzit nu doar în Republica Moldova, ci și în afara țării. Am spus că, dacă nu câștig din a cincea încercare, nu voi mai participa la acest concurs și voi reveni doar în cazul în care se schimbă conducerea și regulile. De fapt nu sunt pe locul al doilea, ci pe primul, deoarece am fost aleasă de oamenieu pur și simplu nu o să merg să prezint țara”, a declarat Valeria.

Interviul integral cu Valeria Pașa îl puteți urmări în continuare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău