Val de migranți la frontiera Slovaciei. Sute de soldați vor fi trimiși la granița cu Ungaria pentru a-i ajuta pe polițiști

  • 06 Septembrie 2023 19:42
Val de migranți la frontiera Slovaciei. Sute de soldați vor fi trimiși la granița cu Ungaria pentru a-i ajuta pe polițiști

Slovacia va trimite aproape 500 de soldați pentru a ajuta poliția de frontieră să controleze afluxul în creștere de migranți, în special sirieni, care vin dinspre Ungaria și încearcă să ajungă în statele mai bogate din vestul Europei, a declarat miercuri premierul slovac, Ludovit Odor, potrivit Reuters.

Peste 27.000 de migranți ilegali au fost reținuți în Slovacia de la începutul acestui an, de nouă ori mai mulți față de perioada similară a anului trecut, scrie Digi24.

Creșterea numărului migranților care pătrund pe teritoriul slovac survine înaintea apropiatelor alegeri legislative din 30 septembrie și a atras atenția politicienilor, în timp ce în orașele mici de la frontiera sudică sunt observați tot mai mulți refugiați care dorm prin parcuri sau terenuri de sport.

Premierul slovac a declarat că frontiera dintre Slovacia și Ungaria, țări membre în spațiul Schengen, nu poate fi închisă ermetic în fața migranților, dar soldații vor ajuta poliția de frontieră să înregistreze migranții și de asemenea vor patrula în orașele din zona de graniță.

„Doresc să asigur cetățenii că vorbim în continuare despre migrație de tranzit”, a mai spus premierul, subliniind că migranții care intră în Slovacia nu urmăresc să rămână în această țară, ci să-și continue drumul către țări vest-europene, precum Germania.

Guvernul slovac are în vedere încetarea practicii de emitere a formularelor de înregistrare pentru migranți, ceea ce alte state de pe ruta balcanică nu fac și pare a fi un factor de atracție pentru intrarea migranților în Slovacia, chiar dacă aproape toți doresc să plece mai departe în vestul Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,63
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:96 %
Vint:6,17 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău