Val de căldură în India: S-au înregistrat aproape 50 de grade Celsius în New Delhi

  • 16 Mai 13:22
Val de căldură în India: S-au înregistrat aproape 50 de grade Celsius în New Delhi

Un val de căldură intensă s-a abătut asupra nordului Indiei, temperaturile atingând un record de 49,2 grade Celsius în unele zone din capitala New Delhi, informează luni site-ul BBC. Acesta este al cincilea val de căldură care se abate asupra capitalei Indiei din luna martie.

Oficialii din multe părți ale țării au cerut populației să ia măsuri de precauție, deoarece temperaturile vor rămâne ridicate. Ei au avertizat că valul de căldură ar putea cauza probleme de sănătate persoanelor vulnerabile, printre care sugarii, vârstnicii și persoanele cu boli cronice, scrie digi24.ro.

Himachal Pradesh, Haryana, Uttarakhand, Punjab și Bihar au fost statele afectate în special de temperaturi ridicate în decursul ultimelor zile, a anunțat Departamentul meteorologic din India. Acesta a adăugat că deși temperaturile ar putea scădea cu 2-4 grade Celsius în unele zone, căldura intensă va continua.

Valurile de căldură au distrus milioane de vieți și mijloace de trai în nordul Indiei în această vară.

La începutul acestei luni, premierul Narendra Modi le-a cerut miniștrilor-șefi ai statelor indiene să elaboreze planuri pentru a atenua impactul căldurii extreme, deoarece temperaturile au crescut mai repede decât de obicei.

Deși valurile de căldură sunt frecvente în India, în special în lunile mai și iunie, vara a debutat mai devreme în acest an, cu temperaturi ridicate începând din martie, când a sosit primul val de căldură.

Temperaturile maxime medii pentru luna martie au fost cele mai ridicate din ultimii 122 de ani.

Potrivit think-tank-ului Centrul pentru Știință și Mediu, valurile de căldură timpurii din acest an au afectat aproximativ 15 state indiene, inclusiv statul nordic Himachal Pradesh, cunoscut de obicei pentru temperaturile sale plăcute.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,89
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,24 m/s
Sun
16
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău