Vadim Mișin își crează propriul partid

  • 03 Iulie 2013 13:47
Vadim Mișin își crează propriul partid

Fostul deputat comunist, Vadim Mișin, care, împreună cu alți doi colegi a părăsit săptămâna trecută PCRM, a declarat pentru Radio Chișinău că-și va crea propriul partid.

În opinia analiștilor, decizia lui Mișin duce la o mai mare fragmentare a stângii care are loc și în contextul în care plecările din PCRM vor continua. 

Noua formațiune pe care intenționează să o creeze Vadim Mișin se va situa pe stânga eșichierului politic, va apăra statalitatea Republicii Modlova și va milita pentru neutralitate și reintegrarea Republicii Moldova, a declarat Vadim Mișin.

Plecarea lui Vadim Mișin din PCRM și intenția sa de a forma un nou partid va conduce la fragmentarea eșichierului politic de stânga, care va fi susținută și de slăbirea comuniștilor, consideră analitul politic Anatol Țăranu. În opinia analistului, plecările din PCRM vor continua.

Congresul Partidului Comuniștilor care s-a desfășurat sâmbătă a fost un eșec total al formațiunii, potrivit analistului Viorel Cibotaru. El a declarat că PCRM este în cădere liberă, își pierde susținătorii și încrederea, iar în următorii ani se va transforma într-un partid de nișă.

Amintim că Vadim Mișin împreună cu alți doi deputați PCRM a părăsit formațiunea săptămâna trecută. Aceasta este a doua sciziune în cadrul PCRM, după ultimele alegeri parlamentare, după ce anterior și trei deputați în frunte cu Igor Dodon au plecat din PCRM.

Congresul PCRM a avut loc sâmbătă, Vladimir Voronin fiind reales președinte al partidului cu un discurs în care a atacat Statele Unite, dreapta europeană, România și presa de limbă română din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău