Vadim Brînzan: Prețul pentru călătoriile cu transportul auto trebuie ajustate

  • 27 Iunie 2019 15:36
Vadim Brînzan: Prețul pentru călătoriile cu transportul auto trebuie ajustate

Tarifele pentru călătoriile cu transportul auto trebuie ajustate. Așa cu acestea sunt menținute artificial din 2013, a crescut semnificativ uzura parcului de transport auto în Republica Moldova, ceea ce prezintă pericol pentru cetățeni. Declarația a fost făcută de către ministrul economiei și infrastructuri, Vadim Brînzan, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Vadim Brînzan, din 2013 și până în prezent multe s-au schimbat: carburanții s-au scumpit, cursul valutar este altul. Ministrul a dat asigurări că păturile vulnerabile vor fi protejate în cazul unei eventuale majorări a tarifelor.

Ministrul s-a referit și la Codul Transporturilor, menționând că acesta a fost promovat pentru a satisface interesele operatorilor de transport care „au în gestiune două-trei camioane, două-trei autobuze”. „Acest sistem este absolut obscur, foarte greu de înțeles. Un sistem în care există un număr foarte mare de jucători mici la nivel de piață”, a declarat Vadim Brînzan.

Uniunea Transportatorilor și Drumarilor a anunțat în câteva rânduri că va solicita Guvernului modificarea Codul Transporturilor astfel încât operatorii de transport auto să aibă libertatea să stabilească în mod independent tarifele.

În august anul trecut, transportatorii au cerut majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane cu cel puțin zece bani per kilometru, lucru care nu s-a întâmplat. Ultima dată tariful pentru călătoriile interurbane a fost majorat în 2012, cu zece bani per kilometru. În prezent tariful mediu este de 48 de bani per km.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău