Vaccinul Valneva cu virus întreg a obținut rezultate ”impresionante” în testele clinice. Compania va cere autorizarea în UE

  • 18 Octombrie 11:20
Vaccinul Valneva cu virus întreg a obținut rezultate ”impresionante” în testele clinice. Compania va cere autorizarea în UE

Vaccinul contra Covid-19 al Valneva provoacă un răspuns imun puternic cu mult mai puține efecte secundare decât cel Oxford/AstraZeneca, potrivit rezultatelor testelor clinice publicate luni, scrie Financial Times, potrivit hotnews.ro.

Primele date din testele de faza a treia arată că participanții care au primit vaccinul Valneva au avut mai mulți anticorpi neutralizanți decât cei inoculați cu AstraZeneca, scrie sursa citată

Adam Finn, profesor la Universitatea Bristol și lider al echipei de testare clinică, a declarat că răspunsul imun a fost ”atât impresionant, cât și deosebit de încurajator”.

”Aceasta este o abordare mult mai tradițională a producției de vaccinuri decât cea a vaccinurilor folosite până acum în Marea Britanie, Europa și America de Nord, și aceste rezultate sugerează că acest vaccin candidat este pe cale să joace un rol important în învingerea pandemiei”, a adăugat acesta.

Vaccinul Valneva cu virus întreg ar putea fi autorizat în UE

Acest vaccin folosește tehnologia virusului întreg, inactivat, iar compania îl testează în comparație cu AstraZeneca, un produs deja aprobat în numeroase țări, nu în comparație cu un grup care primește placebo.

Acțiunile Valneva au scăzut cu 42% într-o singură zi, luna trecută, după ce Guvernul britanic a anunțat că va rupe contractul pentru achiziționarea a cel puțin 100 de milioane de doze. Londra a acuzat Valneva că a încălcat termenii contractului, idee respinsă vehement de comapnie.

În schimb, UE este în continuare interesată de vaccinul Valneva și își continuă negocierile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
6,7
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Wed
3
Thu
4
Fri
9
Sat
8
Sun
11

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău