Vaccinul Johnson&Johnson asigură protecție împotriva variantei Delta

  • 02 Iulie 2021 11:36
Vaccinul Johnson&Johnson asigură protecție împotriva variantei Delta

Reprezentanții grupului farmaceutic american Johnson & Johnson au anunțat joi seară că vaccinul lor monodoză dezvoltat împotriva COVID-19 a prezentat rezultate promițătoare împotriva variantei Delta și a altor tulpini emergente ale noului coronavirus și că acest ser asigură, de asemenea, o protecție durabilă împotriva infectărilor, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Datele medicale au arătat că durabilitatea reacției imunitare la recipienții vaccinului J&J a fost de cel puțin opt luni, a precizat compania americană, potrivit căreia acest ser are o eficiență de 85% și poate să prevină, totodată, spitalizările și decesul.

Identificată prima dată în India, Delta este pe cale să devină varianta dominantă a noului coronavirus, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

"Datele actuale obținute după opt luni de monitorizări realizate până acum arată că vaccinul monodoză anti-COVID-19 Johnson & Johnson generează o puternică reacție a anticorpilor neutralizanți, care nu se diminuează în timp; dimpotrivă, am observat o îmbunătățire de-a lungul timpului", a declarat Mathai Mammen, directorul departamentului de Cercetare și Dezoltare din cadrul diviziei de medicamente a grupului J&J.

Recipienții acestui vaccin au produs anticorpi neutralizanți puternici împotriva tuturor variantelor noului coronavirus, inclusiv împotriva variantei Delta, a precizat compania americană.

Varianta Delta a contribuit la creșterea bruscă a cazurilor de COVID-19 în India, care a raportat cel mai mare bilanț zilnic al deceselor din lume. Aceeași variantă a obligat în iunie Guvernul Marii Britanii să amâne cu o lună redeschiderea completă a țării.

Grupul J&J a transmis datele medicale sub forma unui material pre-print site-ului bioRxiv, înainte ca studiul său să fie evaluat de experți independenți prin procedura peer-review.

Și alți producători de vaccinuri anti-COVID-19, inclusiv Pfizer-BioNTech, Moderna Inc și AstraZeneca Plc, au anunțat că serurile lor sunt eficiente împotriva variantei cu răspândire rapidă Delta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău