Vaccinul AstraZeneca provoacă îngrijorări și anularea unor vaccinări în Germania

  • 17 Februarie 2021 17:20
Vaccinul AstraZeneca provoacă îngrijorări și anularea unor vaccinări în Germania

Informații privind efecte secundare și îngrijorări legate de eficacitate au provocat anularea unor vaccinări în Germania cu serul AstraZeneca împotriva COVID-19, în timp ce mai mulți oficiali au sărit în apărarea acestui vaccin, relatează miercuri agenția DPA, preluat de Agerpres.

Un număr necunoscut de persoane din landul Renania de Nord-Westfalia (vest) și-au anulat sau nu s-au prezentat la vaccinarea programată, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății regional.

Ziarul local Siegener Zeitung a raportat anulări la un centru de vaccinare din districtul Siegen-Wittgenstein, unde pacienți s-au plâns de simptome precum oboseală, febră și dureri articulare.

Aproximativ 30% din personalul serviciilor de urgență și medici invitați să le fie administrat vaccinul dezvoltat de grupul britanic-suedez nu au acceptat oferta în orașul Munster, potrivit Westfaelische Nachrichten, un alt cotidian local.

Un purtător de cuvânt al ministerului acestui land federal a insistat că vaccinul nu este de "clasa a doua".

Acest lucru a fost reiterat în landul Bavaria (sud), unde ministrul regional al sănătății a insistat că "AstraZeneca este un vaccin bun și sigur".

Într-un interviu la postul de radio local Bayern-2-Radiowelt, Klaus Holetschek s-a opus cererilor de a oferi oamenilor alegerea între vaccinuri, susținând că Germania nu are suficiente doze pentru a avea pretenții.

Vaccinul AstraZeneca este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. El este mai puțin eficient în prevenirea COVID-19 decât vaccinurile dezvoltate de BioNTech/Pfizer și Moderna, amintește DPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău