Vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii, în vigoare de luni în Grecia

  • 16 August 2021 13:56
Vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii, în vigoare de luni în Grecia

Zece angajați ai unui azil de bătrâni din Volos, Grecia, au fost suspendați luni pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva noului coronavirus, în prima zi a intrării în vigoare a legii care face obligatorie vaccinarea în aceste unități, informează France Presse.

Ca răspuns la răspândirea variantei Delta, Grecia a impus vaccinarea obligatorie pentru toți îngrijitorii și personalul din căminele pentru persoane în vârstă și cu handicap.

Potrivit legii, angajații acestor unități trebuiau să fie vaccinați până cel târziu luni, în caz contrar urmând să fie "puși în concediu temporar".

Este cazul a zece angajați ai unui azil de bătrâni din Volos (centrul țării), cinci îngrijitori și cinci angajați din administrație, care au fost suspendați luni ''pe o perioadă nedeterminată'', a declarat presei locale directorul unității, Pavlos Panos.

Personalul sanitar din spitalele publice și clinicile private are termen până la 1 septembrie pentru a se conforma obligației de vaccinare, potrivit aceleiași legi.

În caz de încălcare a dispoziției sunt prevăzute și amenzi.

La Volos, unde trei rezidenți ai azilului de bătrâni au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, este programat luni seară un protest împotriva suspendării celor zece angajați, cu întreruperea lucrului.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău