Vaccinarea, cea mai bună șansă de a învinge COVID-19, spune Ursula von der Leyen, după ce peste 78% dintre adulții din UE au fost imunizați în doar un an

  • 27 Decembrie 2021 19:04
Vaccinarea, cea mai bună șansă de a învinge COVID-19, spune Ursula von der Leyen, după ce peste 78% dintre adulții din UE au fost imunizați în doar un an

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis luni, 27 decembrie, mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă vaccinarea a peste 78% dintre adulții din Uniunea Europeană la doar un an de la demararea campaniilor de vaccinare în statele membre.

„În urmă cu exact un an, astăzi, în toată Europa au început campaniile de vaccinare împotriva COVID-19. Și am parcurs un drum lung într-un an. Mai mult de 78% dintre adulții din Uniunea Europeană sunt acum vaccinați. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut acest lucru posibil: personalului medical care lucrează non-stop pentru a administra dozele și care se ocupă de pacienții bolnavi; transportatorilor, care asigură livrarea rapidă a vaccinurilor; și întregului personal din prima linie care a făcut ca societățile noastre să funcționeze în aceste vremuri dificile”, a transmis Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter, scrie CaleaEuropeana.ro.

De asemenea, șefa Comisiei Europene a îndemnat la continuarea imunizării populației europene pentru a învinge COVID-19, inclusiv prin administrarea celei de-a treia doze booster. 

„Creșterea numărului de infecții și, în special, răspândirea rapidă a virusului Omicron fac ca vaccinarea să fie și mai importantă. Vaccinarea, inclusiv dozele de rapel, reprezintă cea mai bună protecție a noastră în prezent. Avem suficiente doze pentru ca toată lumea să poată fi vaccinată și să primească o doză de rapel. Așa că haideți să ne protejăm pe noi și pe ceilalți. Aceasta este cea mai bună șansă a noastră de a învinge acest virus!”, a adăugat von der Leyen. 

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, În România 40,1% dintre adulții cu vârsta de peste 18 ani au schema completă de vaccinare, 41% s-au vaccinat cel puțin cu prima doză, iar 5,3% dintre aceștia au primit doza a treia (booster). 

La 14 decembrie, Comisia Europeană și reprezentanța acesteia în România au lansat o campanie de comunicare privind vaccinarea, pentru a sprijini eforturile autorităților naționale de combatere a pandemiei de COVID-19.

Campania constă într-un spot de 40 de secunde care se va difuza atât pe posturile de televiziune, cât și pe posturile de radio din România. Acesta conține mărturii ale unor oameni care au pierdut persoane dragi din cauza pandemiei de COVID-19.

Vaccinarea joacă un rol esențial în combaterea pandemiei. Persoanele vaccinate se protejează și îi protejează și pe ceilalți împotriva virusului. Spotul TV va fi difuzat pe o perioadă de șapte săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău