Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru toți angajații publici din New York

  • 20 Octombrie 2021 17:42
Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru toți angajații publici din New York

Angajații publici din orașul New York vor fi obligați să se vaccineze împotriva COVID-19 până la sfârșitul săptămânii viitoare sau, în caz contrar, vor fi trimiși în concediu fără plată, a declarat miercuri Bill de Blasio, primarul orașului cu cel mai mare număr de locuitori din SUA, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Funcționarii publici vor primi 500 de dolari la imunizarea cu prima doză de vaccin anti-COVID într-o locație administrată de municipalitate până vineri, 29 octombrie, la ora 17:00. După această dată, angajații vor fi obligați să prezinte dovada imunizării cu cel puțin o doză de vaccin, a afirmat de Blasio într-un comunicat.

"Nu există un privilegiu mai mare decât să fii în slujba oamenilor din New York și acest privilegiu vine cu responsabilitatea
de a asigura siguranța ta și a comunității tale", a mai spus el.

Un procent de 71% din toți cei 160.000 de angajați publici din New York au primit deja cel puțin o doză de vaccin, a precizat Bill de Blasio.

Angajații publici din educație și sănătate din New York au fost deja obligați să se vaccineze din septembrie. Rata de vaccinare în aceste sectoare este de cel puțin 95%, a mai spus de Blasio.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău