Va livra oare Franța armament Rusiei?

  • 29 Octombrie 2014 19:18
Va livra oare Franța armament Rusiei?

Franța urmează să livreze la 14 noiembrie Rusiei un prim portelicopter Mistral, a anunțat miercuri vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care supervizează complexul militar-industrial rus.

Compania 'Rosoboronexport (care se ocupă cu exportul de arme rusești) a primit o invitație pentru data de 14 noiembrie la Saint-Nazaire, unde se află 360 de marinari ruși, pentru livrarea către Rusia a primei nave 'Vladivostok' și lansarea la apă a celei de-a doua', a declarat Rogozin, citat de agențiile de presă ruse. 
 
Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a afirmat marți că președintele Francois Hollande va lua o decizie în luna noiembrie în legătură cu controversata livrare către Rusia a unui prim portelicopter Mistral.
 
Vânzarea acestor două nave de război Rusiei, încheiată în iunie 2011 în timpul mandatului președintelui conservator Nicolas Sarkozy pentru suma de 1,2 miliarde de euro, a luat o turnură politică din cauza crizei ucrainene. Franța a fost acuzată, în special de Statele Unite, că intenționează să livreze o navă de război Moscovei în timp ce Occidentul îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin că joacă un rol activ în criza din Ucraina.
 
Francois Hollande a declarat la 16 octombrie, la Milano, că armistițiul din Ucraina ar trebui 'respectat pe deplin' pentru ca Franța să procedeze conform planului în ceea ce privește livrarea navelor Mistral Rusiei.
 
Francezii nu confirm deocamdată vânzarea de ”Mistral”-uri către Rusia
 
Partea franceză nu confirmă, deocamdată, livrarea primei nave de desant din clasa "Mistral" la 14 noiembrie, a anunțat un reprezentant al serviciului de presă al Palatului Élysée.
 
"Deocamdată, noi nu avem nicio informație în acest sens" - a declarat angajatul Palatului Élysée. Anterior, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a declarat că prima navă "Mistral" va fi livrată Rusiei la 14 noiembrie. "Corporația rusă "RosOboronExport" a primit o invitație de a sosi la 14 noiembrie la Saint-Nazaire, unde deja se află 360 de marinari ruși ai echipajului și 60 de instructori specialiști pentru pregătirea noilor echipaje, pentru livrarea primei nave "Vladivostok" din clasa "Mistral" și lansarea la apă a celei de-a doua nave" - a declarat Rogozin. Potrivit afirmațiilor lui, din punctul de vedere al realizării tehnice a contractului, totul decurge conform planului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău