Va fi sau nu înaintată candidatura lui Plahotniuc la funcția de premer

  • 13 Ianuarie 2016 06:50
Va fi sau nu înaintată candidatura lui Plahotniuc la funcția de premer

Vladimir Plahotniuc cel mai probabil nu va fi candidatul PDM pentru funcția de prim-ministru.

Declarația a fost făcută de către profesorul universitar, Octavian Țîcu, în cadrul emisiuni „Moldova în direct”, de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

„Toată această zarvă privind candidatura lui Plahotniuc s-a făcut intenționat pentru ca adevăratul candidat să pară un iepuraș pufos și să fie acceptat necondiționat. Singurul om din PDM care are integritate este Igor Corman. Plecarea lui din Parlament lasă multe semne de întrebare. Igor Corman are credibilitate și în afara țării. Unicul mesaj pozitiv pe care ni l-a transmis Plahotniuc este cât de mizerabilă este această clasă politică.”, a opinat Țîcu.

O altă versiune are Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul”. „Cred că această majoritatea în jurul lui Plahotniuc nu a fost constituită în zădar. Eu cred că va fi înaintată candidatura lui Plahotniuc. Nu este exclus că PLDM va susține poziția celor șapte colegi ai lor, încercând astfel să rămână un tot întreg”, a spus Ciurea.

Anatol Țăranu, directorul Centrului „Politicon”, consideră că majoritatea parlamentară ar fi fost creată la indicația lui Vladimir Plahotniuc. „Nu este antidemocratic ca deputații să treacă de la un partid la altul sau să-și părăsească fracțiunile. Altceva este cum și în ce scop sunt făcute aceste mișcări. Ultimele evenimente adaugă vreascuri pe foc că plecarea celor 14 deputați din PCRM și decizia celor 7 deputați din PLDM de a adera la majoritatea parlamentară nu s-a făcut cu mâinile curate”, a declarat Țăranu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,24
Nori împrăștiați
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău