Va fi inaugurat noul punct de trecere a frontierei "Palanca"

  • 20 Decembrie 2018 17:34
Va fi inaugurat noul punct de trecere a frontierei

Mâine, 21 decembrie, va fi inaugurat noul punct de trecere a frontierei ”Palanca”, ce va fi operat în comun de către vameșii și polițiștii de frontieră din Republica Moldova și Ucraina. Noul punct de trecere a fost construit în cadrul unui proiect în valoare de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost acordate de Uniunea Europeană, iar 1,68 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova. Proiectul a fost implementat de PNUD Moldova.

La ceremonie vor participa Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Peter Michalko, Reprezentantul permanent adjunct PNUD, Stefan Liller, conducătorii autorităților vamale și de frontieră din Republica Moldova și Ucraina, precum și reprezentanți ai misiunilor diplomatice și ai autorităților publice locale.

Deschiderea circulației prin noul punct comun de control este preconizată pentru ora 14:00, deocamdată, fiind autorizată trecerea doar a vehiculelor cu masa de până la 3,5 tone și cu capacitatea de până la 22 de locuri, precum și a mărfurilor care nu sunt supuse controlului veterinar și fito-sanitar.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-0,04
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău