Va anula sau nu Ministerul Economiei și Infrastructurii ordinul prin care a fost majorat tariful pentru transportul interurban

  • 10 Ianuarie 2020 12:00
Va anula sau nu Ministerul Economiei și Infrastructurii ordinul prin care a fost majorat tariful pentru transportul interurban

Ministerul Economiei și Infrastructurii nu va anula ordinul prin care a fost majorat tariful pentru transportul interurban, iar de la 1 februarie va începe procedura de testare unităților de transport și încadrarea acestora în cele două categorii de confort, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, ministrul Anatol Usatîi.

Atât reprezentanții Ministerului, cât și ai transportatorilor prezenți, au declarat că revizuirea tarifului a fost singura soluție pentru ca transportatorii să poată continua oferirea serviciilor.

Amintim că de la 1 ianuarie tariful pentru călătoriile interu-urbane a fost majorat cu 25 la sută de la 48 de bani la 60 de bani pentru un kilometru, iar pentru mijloacele de transport de o categorie mai mare de confort, tariful va fi de 70 de bani per kilometru. Până la 1 octombrie toate cele aproximativ 6500 de unități de transport ar urma să treacă testarea tehnică și să fie stabilită categoria de confort.

Amintim că decizia de majorare a tarifelor a provocat critici din partea Partidului Acțiune și Solidaritate și a Platformei Demnitate și Adevăr, care au cerut anularea hotărârii, dar și măsuri pentru îmbunătățirea managementului transportului de pasageri.

Transportatorii au protestat de câteva ori în toamna anului trecut, cerând majorarea tarifelor. Ei solicitau o scumpire cu cel puțin 50%, adică de la 48 la 72 de bani pentru un kilometru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău