UTM a anunțat programul din săptămâna următoare a orelor online de pregătire pentru BAC

  • 22 Martie 2020 14:08
UTM a anunțat programul din săptămâna următoare a orelor online de pregătire pentru BAC

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a anunțat programul din săptămâna următoare al lecțiilor online de pregătire pentru sesiunea de Bacalaureat-2020, transmite MOLDPRES.

Astfel, luni, 23 martie, se va ține cursul de matematică cu predare în limba rusă. Marți, 24 martie, va avea loc ora de fizică, în limba română, miercuri, 25 martie – ora de chimie, în română, joi, 26 martie – se va ține lecția de matematică, cu predare în limba română, și vineri, 27 martie – informatica, cu predare în română.

Toate lecțiile vor fi cu începere de la ora 11.00.

Procesul educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general, profesional și universitar rămâne a fi suspendat până la data de 31 martie inclusiv, cu revizuirea ulterioară a termenului indicat, în funcție de situația epidemiologică din țară, conform deciziei din 18 martie a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Potrivit Comisiei, în perioada în care este restricționată desfășurarea procesului educațional în incinta instituțiilor de învățământ, studiile de toate nivelurile vor fi organizate la distanță, prin utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale.

Pentru aceasta, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat în această săptămână Regulamentul de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada suspendării procesului educațional. De asemenea, ministerul a stabilit o înțelegere cu Compania „Teleradio-Moldova”, care va acorda timp de emisie pentru difuzarea de conținuturi educaționale, necesare pregătirii elevilor din clasa a IX-a și a XII-a pentru examenele naționale de absolvire, sesiunea 2020. 

Preșcolarii, elevii și studenții din țară sunt în regim de carantină de pe data de 11 martie. Odată cu suspendarea procesului de studii, mai multe instituții de învățământ și profesori au lansat cursuri online de predare, o atenție deosebită fiind acordată disciplinelor care vor fi incluse în examenele naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău