Utilizarea telefoanelor la școală va fi reglementată. Ministerul Educației va înainta o inițiativă legislativă

  • 30 August 13:25
Utilizarea telefoanelor la școală va fi reglementată. Ministerul Educației va înainta o inițiativă legislativă

Utilizarea telefoanelor de către elevi în timpul orelor va fi reglementată. Ministerul Educației și Cercetării definitivează o inițiativă legislativă în acest sens și urmează să o înainteze spre aprobare săptămâna viitoare. Astfel, autoritățile își propun să ofere mai mult spațiu elevilor să se concentreze asupra procesului educațional, transmite IPN.

„Vom reglementa utilizarea telefoanelor mobile în școli în timpul orelor doar. Deci nu și în pauze. De principiu, elevii vor avea posibilitatea să vină cu dispozitivele la școală, dar în timpul orelor vor trebui să le lase în niște locuri special amenajate. Nu vor avea dreptul să le utilizeze la ore”, a declarat ministrul educației, Dan Perciun, într-o conferință de presă.

Potrivit lui, Republica Moldova nu este prima țară cu astfel de inițiative. Lucrul acesta se întâmplă demult în multe state europene. „În Franța este o discuție largă cu privire la o reglementare mult mai dură a telefoanelor mobile. Vedem și alte state europene care au mers deja în această direcție. Obiectivul este evident – să oferim mai mult spațiu elevilor să se concentreze asupra procesului educațional, și nu asupra utilizării telefoanelor”, a notat ministrul.

Potrivit lui, această inițiativă a fost discutată pe larg. Au existat mai multe sondaje făcute în diferite formate, unde atât părinții, cât și cadrele didactice și într-o oarecare măsură și elevii înțeleg necesitatea acestui pas.

Ministerul Educației urmează să vină cu proiectul de modificare a Codului Educației săptămâna viitoare. De asemenea, prin ordinul ministrului, va fi emis un regulament tehnic, care va veni cu descriere foarte clară cum va fi organizat acest proces de restricționare a utilizării telefoanelor în timpul orelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Nori împrăștiați
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
20
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău