Utilajele grele aduse de Polonia la granița cu Belarus lucrează intens și au făcut deja primele săpături pentru gardul de 186 de km

  • 26 Ianuarie 2022 10:15
Utilajele grele aduse de Polonia la granița cu Belarus lucrează intens și au făcut deja primele săpături pentru gardul de 186 de km

Polonia a început ridicarea gardului de 350 de milioane de euro de la granița cu Belarus. Utilaje grele au săpat primele gropi pentru stâlpii construcției de 186 de kilometri, adică aproape jumătate din lungimea frontierei.

Gardul va avea cinci metri și jumătate înălțime și va fi dotat cu detectoare de mișcare și camere, scrie digi24.ro.

Pentru acest proiect a fost alocat un buget de aproximativ 366 milioane de euro.

Parlamentul a dat undă verde proiectului în toamna anului trecut. Decizia a fost luată după ce mii de migranți au forțat granița și au încercat să pătrundă pe teritoriul Uniunii Europene.

Varșovia a construit atunci garduri de sârmă ghimpată și a trimis în zonă mii de militari, acuzând regimul din Belarus că a pus la cale forțarea frontierei. Minskul este acuzat că a încurajat mii de migranți din Orientul Mijlociu să intre ilegal în UE, în special prin Polonia, pentru a o destabiliza. Președintele belarus Aleksandr Lukașenko neagă ferm și a primit sprijinul Moscovei, principalul său aliat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău