USR din România participă duminică la Marea Adunare Centenară de la Chișinău

  • 24 Martie 2018 15:04
USR din România participă duminică la Marea Adunare Centenară de la Chișinău

Președintele USR, Dan Barna, împreună cu o delegație formată din membri ai partidului, va fi prezent duminică la Chișinău, unde va participa la Marea Adunare Centenară, dedicată împlinirii celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES se arată că prezența membrilor USR la Chișinău e pentru a sublinia importanța pe care partidul o acordă acestei sărbători de istorie comună între România și Republica Moldova.

Dialogul este principala pârghie a celor două țări în consolidarea identității, de aceea USR susține și se alătură oricărui demers care poate duce la dezvoltarea Moldovei, se arată în comunicat.

"Este o ocazie deosebită deoarece împlinim primii 100 de ani de înfrățire. Prezența USR la Marea Adunare Centenară este una firească, dat fiind că împărțim o istorie, cultură și identitate comune. Dar mai ales că în urmă cu câteva zile am avut ocazia de a mă întâlni cu mai mulți primari din Republica Moldova, care au subliniat cât de important este pentru ei să aibă sprijinul nostru în special în parcursul european și euroatlantic. Un sprijin pe care îl vom arăta fără echivoc oricând va fi necesar. Duminică, în întâlnirea cu oficialii de la Chișinău, voi reitera susținerea pe care USR o are pentru dezvoltarea democratică și în spiritul valorilor europene", a declarat Dan Barna, citat în comunicat.

În anul Centenarului, mai mult ca oricând USR consideră că traiectoria pe care trebuie să o aibă R. Moldova este una comună cu Europa, fiind singura care poate asigura prosperitatea pe care cetățenii de peste Prut o consideră vitală, susțin reprezentanții USR. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:5,36 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău